Pancakes kokosowo - bananowe




Wczoraj był Śledzik, ale też ponoć Pancake Day. Nie to, żebym specjalnie się szykowała, ale akurat w domu nie było chleba, a w koszyku czerniły się mocno już przejrzałe banany. Staram się bardzo niczego nie marnować, choć przyznam, że nie zawsze się to udaje :( W każdym bądź razie z owymi bananami postanowiłam coś zrobić i tak powstało ciasto i te pankejki właśnie. Inspirowałam się tym przepisem, ale dość mocno go zmodyfikowałam. Syrop z agawy można zastąpić miodem. Pancakes wyszły bardzo delikatne, ale niezbyt wyrośnięte. Natomiast sos jest słodki i gęsty. Naprawdę dobry! Zresztą kokos i banan zawsze świetnie do siebie pasują. Zapraszam również po nieco podobny przepis:


 

 

2 komentarze:

  1. Przepyszne pancakes. Zdecydowanie wolę je od śledzika :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak udało Ci się zrobić taki ładny szablon ze zdjęciem i przepisem? :)

    Co do placuszków, to wyglądają nieziemsko :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Everyday cooking , Blogger