Mus czekoladowy z awokado i bananem




Zdrowy mus czekoladowy z awokado, bananem i kakao. Masło migdałowe nieco zwiększa jego kaloryczność, ale dodaje też smaku. Masło migdałowe to moje niedawne odkrycie. Kupiłam je raczej bez entuzjazmu dla spróbowania i bardzo przypadło mi do gustu. Można je zrobić w domu, wystarczą migdały i odrobina soli. Nic poza tym. Żadnego cukru. Mus polecam podać ze świeżymi malinami i miętą. Zapewniam, że nie będziecie mieli wyrzutów sumienia jedząc go ;)


Składniki (3 porcje):
1 dojrzałe awokado
1 dojrzały banan
4 łyżki kakao
3 łyżki masła migdałowego


Przygotowanie:
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ łyżką. Banana obrać i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki zmiksować razem w blenderze. Mus przełożyć do naczynek i podawać ze świeżymi malinami i miętą. Smacznego!


5 komentarzy:

  1. Świetny pomysł na mus! ; )
    Prezentuje się bardzo smakowicie! *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie, prosto i czekoladowo, coś dla mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ktoś używa twoich zdjęć, a także całych tekstów na swoim blogu. http://diyyes. blogspot.com/2014/07/mus-czekoladowy-z-awokado-i-bananem.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki za info, od razu działam.

      Usuń
    2. Nie ma sprawy. Na instagram też wrzuca niekiedy cudze zdjęcia, chociażby to z tego wpisu.

      Usuń

Copyright © 2014 Everyday cooking , Blogger