Koktajl dyniowo - bananowy



Właśnie skończyłam przerabiać kolejną dynię. Nim się skuszę na kolejną dam parę dni wytchnienia mojemu lubemu ;) Z resztek puree, które mi zostało poczyniłam ten koktajl na mleku migdałowym, z bananem, sokiem z pomarańczy i cynamonem, słodzony syropem klonowym. Pyszny i bardzo sycący! Idealny do zabrania np. w słoiku do pracy na drugie śniadanie. Polecam!



Składniki na ok. 600ml:
1 szklanka mleka migdałowego lub innego roślinnego
1 banan pokrojony w plasterki
3/4 szklanki puree z  pieczonej dyni
sok z 1/2 pomarańczy
1/2-1 łyżeczki mielonego cynamonu
2 łyżki syropu klonowego

Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w blenderze stojącym i porządnie zmiksować. Smacznego!

1 komentarz:

Copyright © 2014 Everyday cooking , Blogger