Koktajl z roszponki, banana i jabłka


Mój blender ostatnimi czasy pracuje na naprawdę wysokich obrotach. Miksuję koktajle i mleko z orzechów praktycznie codziennie. To chyba pierwszy rok, kiedy udaje mi się realizować plan zdrowszego żywienia dłużej niż przez pierwszy tydzień ;) Może dlatego, że planu tego nie nazwałam noworocznym postanowieniem? Ograniczyłam spożycie pieczywa na rzecz różnych gatunków kasz, a słodkie przekąski zastąpiłam porządną dawką owoców i warzyw. Tylko z mięsem wciąż mi jakoś nie po drodze, więc ratuję się strączkami. Do tego nie odpuszczam z ćwiczeniami i czuję się dużo lepiej. Oby tak dalej!
W koktajlach można zmiksować praktycznie wszystko i są znakomitą alternatywą dla drugiego śniadania. Tym razem do owoców dorzuciłam roszponkę. Piękny zielony koktajl aż prosił się o wiosenną oprawę, stąd zdjęcie mocno kolorowe :)





Składniki (na 2 porcje):
1 dojrzały banan
1 małe jabłko bez gniazd, pokrojone na kawałki
sok z 1 czerwonej pomarańczy
2 garście umytej roszponki
200ml roślinnego mleka
syrop z agawy do smaku


Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w blenderze kielichowym i porządnie zmiksować. Dosłodzić syropem z agawy do smaku. Smacznego!

3 komentarze:

Copyright © 2014 Everyday cooking , Blogger